Segedínský – Sikulský guláš, houskový knedlík

V roce 1846 hraběcí archivář Jozsef Székely, jednou náhle vpadnl do své místní oblíbené hospůdky "Arany Okör" těsně před uzavírací dobou. V kuchyni již neměli nic k jídlu, kromě zbytků pörkeltu a uvařeného kyselého zelí. Na jeho žádost byly oba pokrmy smíchány a ohřáté podány. Jídlo zachutnalo a dnes už ho známe jako segedín. Více
Výrobce: Zájezdní hostinec U Jiskrů Kód produktu: P00006
Ingredience:
vepřové maso sádlo, sůl, cibulepepř, česnek, paprika, zelí kysané, kmín, hovězí vývar z kostí obsahující kořenovou zeleninu a divoké koření, mouka, houska, vejce, mléko, kvasnice
Alergeny: 1 3 7 9
Návod na přípravu:
Neporušené sáčky ponořte do vody o 90 stupních. Po 10 minutách vyndejte na suchou utěrku a odstřihněte roh obalu. Servírujte na talíř.
Hmotnost: 375 gramů
Skladujte při teplotě 0-5°C
k okamžité spotřebě