Zájezdní hostinec U Jiskrů

ELEGANCE TRADIČNÍ KUCHYNĚ
Tradice zájezdního hostince v Kbelnici, který poskytoval stravu a zázemí lidem i koním na císařské cestě ze Strakonic do Prahy, sahá až do 19. století. V roce 2019 tato historie znovu ožívá – v moderním pojetí, pod rukama zkušeného šéfkuchaře Martina Jiskry a jeho rodiny. Který zde zúročuje své celoživotní kuchařské zkušenosti z restaurací po celém světě.
Ať už bude Hostinec u Jiskrů jen zastavením nebo přímo cílem vaší cesty, zajeďte k nám a nechejte se pohostit. Přes den rychlý oběd nebo jídlo s sebou, večer zpomalení a skutečný zážitek z tradiční kuchyně. Zejména s večerní nabídkou bychom byli rádi, aby si hosté přijeli naše jídla skutečně užít. Slepice na paprice, zapečený „segedín“ sikulský guláš, telecí vemínko, trhaný lalok či holubí maso. Martin Jiskra zná to nejlepší z české a středoevropské gastronomie a ve své kuchyni oživuje mnohé (neprávem) zapomenuté recepty.
Surovin, se kterými pracujeme, si vážíme a nakládáme s nimi hospodárně. Tak elegantně a samozřejmě, jak to tradiční kuchyně vždycky dělávala. Neplýtváme, chováme se šetrně k surovinám a ctíme snahu přírody poskytnout nám to nejlepší. Při sestavování menu se řídíme tím, co nabízí aktuální sezóna. Proto jej koncipujeme jednoduše a sázíme na pár pečlivě promyšlených jídel, která častěji obměňujeme. Snažíme se využívat kvalitní produkty, které region Jižních Čech nabízí, navazovat spolupráci s místními farmáři a výrobci a jejich práci doceňovat právě prostřednictvím našich jídel.
Žijte s chutí!


Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem


Dvojitý hovězí vývar s játrovými knedlíčky a zeleninou

Španělský ptáček, dušená rýže


Špajz pro celou rodinu - 8 polévek a 8 hlavních jídel


Martinovy kynuté buchty


Otoč pekáč


Segedínský – Sikulský guláš, houskový knedlík


Pečené kuřecí stehno s mandlovou nádivkou, bramborem a máslovou mrkví


Poukazy

Bramborové knedlíky plněné trhaným husím masem, kysané zelí, smažená cibulka v kachním sádle


Kapustový karbanátek s bramborem


Krabice řízků, naše nakládaná zelenina, okurky a hořčice


Zajíc na černo s mandlemi, brusinkami a sušenými švestkami, špecle


Jídlo pro personál strakonické nemocnice


Pohankové šišky s houbami a červenou řepou

Zeleninové rizoto s parmazánem

Krkonošské kyselo z chlebového kvasu s houbami

Hovězí krk v rajské omáčce s houskovým knedlíkem
